Interieuradviseur bij Slagter Wonen in Ten Boer
Liefde voor leefruimte sinds 1932
Interieuradviseur bij Slagter Wonen in Ten Boer
Liefde voor leefruimte sinds 1932
Interieuradviseur bij Slagter Wonen in Ten Boer
Liefde voor leefruimte sinds 1932

Inspiratie, ideeën, tips en nieuwtjes over wonen

Geef je huis een stoere, kleurrijke of klassieke uitstraling. Hoe je woont, zegt namelijk veel over je persoonlijkheid. Slagter Wonen heeft stijl voor iedereen. We zijn zo dol op wonen dat we er de hele dag wel over kunnen praten. In onze blogs vertellen we je dan ook graag over de ultieme woonbeleving.

Vouwbed dat bij je past

30 april, 2015 – door Anneke Slagter

Sinds 1932 zijn wij al gespecialiseerd in opvouwbedden. Het internet staat vol met opvouwbedden. Te koop vanaf ongeveer €99,00 tot €625,00. En op het internet is alle informatie een beetje hetzelfde. Vaak wordt er alleen het materiaal genoemd, de afmeting en het type. 

Vouwen maar
Ook op zoek naar een goed opvouwbed? Bezoek dan eens onze mooie showroom in het gezellige Ten Boer.

Een opvouwbed is een ideaal ruimtebesparend product dat overdag gemakkelijk op te bergen is (dankzij het wielsysteem) en ‘s avonds slaapcomfort geeft. 

Ook zijn er verschillende matrassen leverbaar. Een matras wordt standaard meegeleverd, maar je kunt er ook zelf een uitzoeken. We zien je graag een keertje in onze mooie en ruime showroom, waar wij je met alle plezier en persoonlijke aandacht zullen adviseren en verder helpen om de juiste keuze te maken.

Perfect voor gasten
Een opvouwbed is een ideaal product voor logeerdoeleinden. Je laat je schoonouders als ze blijven logeren toch niet op een vakantieluchtbed slapen? In onze showroom hebben we de mooiste opvouwbedden voor je staan. Opvouwbedden zijn tevens zeer licht opklapbaar en gemakkelijk te verrijden. Zo kun je een vouwbed kiezen met lattenbodem of spiraalbodem.

Laat je gerust door ons informeren en ‘voel’ eens hoe lekker zo’n vouwbed ligt. Tot snel bij Slagter Wonen in Ten Boer.

Zonwering trends 2015

6 maart, 2015 – door Anneke Slagter

Wat zijn nou de belangrijkste zonweringtrends voor 2015? Van onze leveranciers horen we voornamelijk de woorden: strak design en veiligheid. De terrasoverkapping wordt niet genoemd.

We zien duidelijk de trend van strak design opkomen. Van alle experts die elk jaar bij elkaar komen geeft maar liefst 65 procent aan dat strak design de trend wordt in 2015 op het gebied van de raamdecoratie. In 2014 stond deze trend pas op de zevende plaats, een flinke stijging dus. Zou het einde van de recessie dan toch in zicht zijn? Krijgt de consument weer meer oog voor design in plaats van voor alleen maar functionaliteit? De tijd zal het leren. 

We horen veel over veiligheid en ook komt overal het woord ‘Domotica’ naar voren. Domotica is het woord dat gebruikt wordt om alles aan te geven dat te maken heeft met elektronica voor het huis. Automatisch rolgordijnen instellen op je App, om maar iets te noemen. 

Trends 2015

  • strak design van de raamdecoratie 65%
  • Domotica rolluiken 50%
  • veiligheid rolluiken 25%
  • raamdecoratie volgens Europese veiligheidseisen 15%
  • automatisering of motorisering raamdecoratie 10%
  • geïntegreerde hor, screen of jaloezie 10%

Kindveiligheid
De zonwering is een branche, waar speciale richtlijnen gelden volgens de EN 13120-norm. Daarbij gaat het nu eens niet om vergrijzing, maar juist om child-safety: kindveiligheid. Tijdens de vakbeurzen in 2014 werd hieraan al uitgebreid aandacht besteed, maar in 2015 zal deze trend zich voortzetten. ‘Als kinderen groeien, groeit ook hun nieuwsgierigheid naar de wereld om hen heen; huishoudelijke zaken zoals raambekleding kunnen opeens mogelijke risico’s opleveren’, legt een woordvoerder van producent Luxaflex uit. ‘We zetten ons in om aan de Europese EN 13120-norm als minimum veiligheidseis te voldoen en zijn voortdurend bezig om nieuwe kindvriendelijke systemen te creëren.’

Uiteraard adviseren wij graag over zonwering in en om het huis. Bij Slagter Wonen in Ten Boer kun je terecht voor persoonlijk advies. Wij komen graag eens bij je thuis, maar kom gerust naar onze showroom in Ten Boer. Hier kunnen we diverse zonweringen en systemen laten zien.

Jouw pvc-vloer in huis

15 april, 2015 – door Anneke Slagter

Pvc-vloeren winnen vandaag de dag steeds meer aan populariteit en dat is niet zonder reden. Steeds meer mensen kiezen voor een pvc-vloer in hun woning, maar vooral winkel- en kantoorpanden of openbare ruimten zoals ziekenhuizen en restaurants worden steeds vaker voorzien van pvc-vloeren. Slijtvast, hygiënisch en onderhoudsarm zijn de voornaamste voordelen, maar uiteraard wil het oog ook wat. De natuurlijke materialen die op de pvc-vloeren worden toegepast, zijn tegenwoordig nauwelijks meer van echt (hout of steen) te onderscheiden. Slagter Wonen in Ten Boer kan je van zo’n pvc-vloer voorzien.

Mooi hoor
Zoals gezegd is de pvc-vloer onderhoudsarm. Het karakter van een pvc-vloer stoot vuil af en is dan ook eenvoudig te onderhouden met een stofzuiger of door bijvoorbeeld met een licht vochtige doek. Jaap Slagter: ‘Een pvc-vloer is niet alleen geschikt in bijvoorbeeld woonkamers of keukens, maar ook in winkels, kantoorruimten of zelfs restaurants. Een pvc-vloer is daarnaast ontzettend hard, waardoor deze niet zo gauw zal beschadigen. In sommige huishoudens is een pvc-vloer dan ook erg praktisch.’ 

Hygiënisch
Dat pvc-vloeren bij Slagter Wonen te verkrijgen zijn, heeft niet alleen met het onderhoudsarme karakter te maken. ‘Omdat de warmteweerstandswaarde van een pvc-vloer vrij laag is, zijn ze ook ideaal om toe te passen in combinatie met een vloerverwarming. Dat draagt het comfort waar wij hoge eisen aan stellen goed uit’, vervolgt Jaap. Ook in woningen waarin allergiegevoelige mensen leven, is een pvc-vloer het overwegen waard, zo wezen diverse onderzoeken uit. ‘Pvc-vloeren zijn erg hygiënisch en weren dus automatisch bacteriën. Omdat de vloer helemaal egaal is, kunnen bacteriën zich niet nestelen op deze vloer. Mede door deze reden worden pvc-vloeren steeds vaker toegepast in woningen, ziekenhuizen en zorginstellingen.’

Print
Jaap en Anneke Slagter hebben in hun interieurzaak gemerkt dat er met moderne technieken steeds meer mogelijkheden zijn ontstaan. Dat geldt ook voor pvc-vloeren, die er steeds realistischer uit gaan zien en bijna niet meer te onderscheiden zijn van echte houtsoorten. ‘Een parketprint of zelfs een marmerlook is mogelijk. Je kunt het zo gek niet verzinnen of een print is toe te passen op een pvc-vloer. Hoe lastiger een motief is, hoe uitdagender het natuurlijk is om dit toe te passen. Maar als zo’n pvc-vloer er helemaal in zit, kunnen we er met voldoening op terugkijken, dat is het belangrijkste’, laat Jaap weten.

Acceptabele prijs
Pvc-vloeren hebben een natuurlijke uitstraling en hebben weinig onderhoud nodig. Omdat ook de printmogelijkheden oneindig zijn, valt de pvc-vloer nou eenmaal niet in de categorie goedkope vloeren. Toch weet Slagter Wonen de kwaliteit van deze vloersoort te koppelen aan een hele acceptabele prijs. Dit gegeven, gecombineerd met de (leg)service en de garantie op een pvc-vloer bij Slagter Wonen, maakt het totaalplaatje alsnog erg aantrekkelijk om de interieurzaak in Ten Boer eens met een bezoek te vereren. De familie Slagter vertelt je graag welke mogelijkheden zij jou kunnen aandragen om ook de keuze te maken voor een pvc-vloer.

Voordelen van pvc op een rijtje:

  • onderhoudsvriendelijk
  • zeer harde toplaag
  • geschikt voor vloerverwarming
  • geen contactgeluid

Nieuwe artikelen?